husk cherry scones

Seek Satiation – 2017 in Review!

WhatπŸ‘aπŸ‘yearπŸ‘2017πŸ‘hasπŸ‘BEEN.

Political turmoil aside in our good ol’ U.S. of A – haaaa – I’d like to think that this has been a positive year for Seek Satiation in terms of both the blog AND my Instagram feed. This past year, I have increased both my views and visitors again!

  • In 2015, I had 5,673 views and 3,925 visitors.
  • In 2016, I had 12,578 views and 8,250 visitors.
  • In 2017, I had 22,932 views and 17,410 visitors!

Not too shabby for a little po’dunk food blog amongst millions of others!

I must say, my little single-serve Shakshuka recipe is what keeps bringing all of the boys to the yard. Since I posted it on March 5th, 2016, it has amassed 12,052 views – 10,250 in 2017 alone – with an average of 28 visits to that recipe per day. This recipe has been featured on Greatist and PureWow, both of which filled me with a lot of pride! Who woulda thought…

I have had companies reach out to me to do collaborations, which has been very exciting. I have learned about and used products from Tossware, Runamok Maple, Fix Hot Sauce, Kiss Me Organics, and other awesome companies that I have loved and continue to use and promote!

I took an amazing photography class on flatlay design this past autumn, hosted by some NYC-based experts in the field. Rosanna – NYC Food Muse and Karina Munoz taught us students valuable food styling and design skills that definitely left me feeling more confident and creatively inspired.

My biggest struggle – at least in my mind – when it comes to Seek Satiation’s Instagram feed is the cooking aspect vs. the dining out aspect. I am a girl that LOVES to eat out when she can! Honestly, being a member of the Yelp Elite Squad for years is what made me some of my friends here in NYC. When developing the aesthetic of my Instagram, I wasn’t sure if I wanted it to be strictly recipe-related or if I wanted it to be all-encompassing of my foodie journey. After being noticed by some local PR agencies from the city and joining the ranks of food influencers via Palate Connect, I did change the tag line in my IG’s bio to this truth: Thoughtfully curating culinary love. Truly, no matter the platform, that’s my MO.

As always, I am thankful to Candace for taking me under her wing and allowing me to stretch and grow when it comes to recipe development, food photography, and food writing for Yoga By Candace! I can’t wait to see what 2018 will bring regarding that! In turn, I might need to practice my best poses; I can barely do Downward-Facing Dog. Ha!

Goals for 2018:

  • A long overdue site redesign! Looking for a splash page and gallery instead of just landing on my homemade and scrolling down to see five entries. Truth be told, when I first threw this site together in 2015, I said, “I’ll change this in a few weeks!” A few weeks ended up being about 150 weeks, give or take. Haaa.
  • UTILIZE PINTEREST! OH, sweet baby Jesus, I NEED to utilize Pinterest! My reasoning for not doing it more often is simple: sheer laziness. Ha! I need to get off of my lazy ass and just do it. A lot of my recipes (such as the shakshuka!) that I did put on Pinterest do draw traffic…sooooo…do it, girl! Do it!
  • More features on both my blog and IG of NYC-based food bloggers and influencers, showcasing collaborative cooking and photography.
  • Post 2 – 3 recipes per month on here. I am now hip to the fact that, as a person that has a full-time job that is not food blogging – dammit – I don’t need to feel pressured to produce multiple posts per week. As long as I stay consistent and the quality is good, that’s all that matters.
  • Learn how to use my new Sony a6000 camera and not feel bad for cheating on Canon. Ha!

As always, thanks for coming along on this journey with me. I am always surprised, humbled, and inspired by what food blogging has done for my life over the past few years, and I hope it continues, if I can be mushy AF for a minute…and I will be. Haaa.

Oh, and here is a junky Instagram photo of me eating Ns4 at Xi’an Famous Foods for lunch today, because New Year’s Day. Ha!

…yo.

Peace. ✌️

-Allison πŸ’ž

Advertisements

2 thoughts on “Seek Satiation – 2017 in Review!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s